sandwich telur. :)

breakfast memang penting untuk kita. :)
hari i bangon awal semata-mata teringin nak buat sandwich telor + mayonis.
hehe aii mengidam ke.
hehee tak lahh.
sedap tau. cepat kenyang lak tu.
dah2 banyak lak cerita ea.
meh i kongsikan resepi nya.
senang je.

BAHAN-BAHAN ( 2 org kod. hehe)
  • 2 biji telur
  • mayonis
  • black paper/ lada sulah

CARA - CARA
  • rebus telur tu sampai agak-agak dah masak sepenuhnya.
  • kupas kulit telur tu dah hancurkan seperti gambar dibawah.
  • semasa menghancurkan telur tu, tuangkan sedikit mayonis dan black paper. black paper tu sape suka pedas letak laa lebih ye. hehe

  • selepas tu ambek laa sedikit telur yg dah siap tu sapu dkat roti. buat laa smpai telur tu abes.

done ! senang kan. sandwich ni sesuai tok kanak-kanak. jgn bubuh lada tu byk sgt if anak-anak or adik korang tak suka pedas.
ni je laa breakfast suggestion sy yg mudah, ringkas dan ringan. :)







No comments:

Post a Comment